Kopafbeelding Pagina
Speltakteken Welpen

Welpen

De jongste groep van de Kompasnaald wordt de Welpen genoemd. Welpen zijn meiden van 6 tot en met 11 jaar, die spelen in het verhaal van het jungleboek. Shanti uit het mensendorp neemt de meiden mee op avontuur.

Elke zaterdag is er opkomst van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het clubhuis.

Voor alle vragen over de Welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via het volgende e-mailadres: welpen@scoutingkompasnaald.nl.

Mocht je een keer willen komen kijken, dan kun je via bovenstaand adres een afspraak maken. Je mag 3 keer komen kijken voordat je besluit lid te worden van onze Welpenhorde. Ouders worden op de hoogte gehouden over de opkomsten door middel van een nieuwsbrief: de Welpenweetjes.

Poster Jungleboek

Installatie

Wanneer een Welp al een tijd meeloopt met de groep, wordt de Welp geïnstalleerd. Vaak gebeurt dit bij de Baden Powell gedenkdag, in februari, of aan het begin van het nieuwe seizoen. Dit is afhankelijk van de aanmelddatum van de Welp. Tijdens de installatie noemt de Welp de belofte en de wet op. Hierna krijgt de Welp de groepsdas omgehangen en de insignes opgespeld. Daarna hoort de Welp echt bij de horde. De wet wordt ook elke keer opgezegd tijdens de opening van de opkomst.

Activiteiten

Naast de wekelijkse opkomsten op het clubhuis beleven de Welpen ook nog andere avonturen.
Met Hemelvaart gaan de Welpen op kamp. We gaan dan naar een ander (Scouting)clubhuis in de omgeving en zijn van woensdagavond tot zaterdagochtend op kamp. Ieder jaar bedenkt de leiding weer een spannend thema dat als rode draad door het kamp loopt. Als voorbereiding op het kamp hebben we 1 keer in het jaar een weekendkamp. De Welpen blijven dan 1 nachtje slapen op ons eigen clubhuis.

In juni hebben de Welpen Jungledag, waar de Welpen met de Welpen uit de subregio een middag samen spelen rondom een verhaal die met de Jungle te maken heeft.