Kopafbeelding Pagina
Speltakteken Roverscouts

Roverscouts

Jongeren van 18 tot 21 jaar worden bij Scouting Roverscouts genoemd. De Roverscouts van de Kompasnaald draaien de opkomsten samen met de Roverscouts van de IJsselgroep Gorssel. Om de week op vrijdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur hebben de Roverscouts opkomst.

Het mooie aan Roverscout zijn, is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het programma en dat er dus geen begeleiding is die de activiteiten of kampen voor je bedenkt. Je kiest je eigen uitdagingen en samen met je mede Roverscouts doe je leuke en uitdagende activiteiten en maakt er een mooie tijd van. Moeilijk om nu alles helemaal zelf te moeten doen? Misschien zo af en toe wel, maar je leert er ook een heleboel van! Scouting biedt altijd wel een structuur waar je jouw activiteiten aan kunt ophangen en waarop je kunt terugvallen.

En voor als je het toch even niet meer weet en iemand wil raadplegen over hoe iets aan te pakken dan is er de Roverscout adviseur. Voor dingen als het organiseren van een dropping kunnen de Roverscouts nog altijd bij hun adviseur aankloppen. Want ook al ben je als Roverscout zelfstandig, het blijft altijd leuk om met elkaar op onbekend avontuur te gaan.

Na je Roverscoutsperiode nog lang geen genoeg van Scouting? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om binnen de Kompasnaald actief te blijven. Je kunt leidinggevende worden bij een speltak of lid worden van de Plusscouts.

Voor alle vragen over de Roverscouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de adviseur via het e-mailadres: roverscouts@scoutingkompasnaald.nl.

Mocht je een keer willen komen kijken, dan kun je via bovenstaand e-mailadres een afspraak maken. Je mag 3 keer komen kijken voordat je besluit lid te worden van onze Roverscouts.