Petra Scheele 40 jaar lid Scouting Kompasnaald Gorssel

Geplaatst op 18-12-2017 om 19:49

Scouting Kompasnaald heeft tijdens een kerstworkshop afgelopen weekend gevierd dat Petra Scheele al 40 jaar lid is.
Op 12 Maart 1977 werd ze lid bij kabouters en doorliep de padvindsters en sherpa's. Er werden cursussen gevolgd voor leidster en de bijbehorende kamptrainingen voor padvindsters en sherpa's. Vele jaren vrijwilligster bij Scouting Nederland, actief bij Wereld Jamboree in 1995 en bij de Nationale Jamboree en veel andere kampen. Tijd lang penningmeester geweest bij oude district de Graafschap en nu in het creatieve team van de Subregio. Deze bereiden de Scouting Wedstrijden voor, waar ook elk jaar de scouts van de Kompasnaald aan mee doen.
De organisatie om deel te nemen voor Interkamp neemt ze ook voor haar rekening. En de scouts leren allemaal met gereedschap om te gaan, van bijl tot decoupeerzaag, kaart en kompas, heerlijk kampvuur stoken en techniek achter sjorringen.
Petra is altijd aanwezig op de Roskamwei met Koningsdag voor broodjes bakken, waar ze snel ook een keuken maakt van palen en touw. Ook was het Petra die de actie bedacht voor de vogelvoeraktie, gemaakt van mokken van de Rommelmarkt die niet verkocht werden, met voer erin. Naast dit alles zorgt ze er altijd voor dat de scouts of explorders een leuke opkomst krijgen. Vrijdagsavonds, 1x per 2 weken bij de Explorers en elke zaterdagmiddag bij de scouts.
Petra is een trouw lid, die veel doet voor de groep. Met Jantje Beton heeft ze de langste route! De hulp bij Nederland Doet en de rommelmarkt kunnen we zeker niet missen bij de Kompasnaald. Petra ontving een mooi cadeau en werd na het toezingen door alle aanwezigen gefeliciteerd.

Met de Kerst Workshop zijn de welpen en de scouts druk geweest met maken van een bakje van ijslolly's en kerststuk, houten hangers voor in huis of kerstboom, plankje met spijkerfiguren in vorm van engel, rendier, hartje of kerstboom en een gekke foto opdracht rondom het kerstverhaal. De lunch bestond uit soep en broodjes. En natuurlijk tijd om uit te ravotten in het bos.

De tijd vloog die middag voorbij net als 40 jaar lidmaatschap van Scouting Kompasnaald Gorssel voor Petra.