Nieuws

Rommelmarkt

Geplaatst op 8-9-2018 om 6:51

Scoutinggroep de Kompasnaald houdt zaterdag 15 september een rommelmarkt in de sportzaal van Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt aan de Molenweg in Gorssel. De rommelmarkt is van 11 tot 14 uur. Zaterdag 8 September komen zij tussen 9.30 en 12.30 uur de spullen huis aan huis ophalen in de bebouwde kom Gorssel en Epse.
Wij vragen hiervoor weer allerlei goede spullen om te verkopen zoals boeken, pannen, elektra, aardewerk, glaswerk, speelgoed, schilderijen, platen, dvd's, cd's, snuisterijen, mandjes, kaarsen etc.
Graag dozen van puzzels en spelletjes dicht plakken, zodat alle stukken bij elkaar blijven.

Grote spullen zoals: matrassen, bedden, koelkasten, computers en bijbehoren, televisies, fornuizen, bankstellen, wastafels, wc-potten, kachels, surfplanken, kasten etc. nemen wij niet mee. Ook oude videobanden nemen wij niet meer mee.

Zaterdag 8 september komen wij tussen 9.30 uur en 12.30 uur de spullen huis aan huis ophalen in de bebouwde kom van Gorssel en Epse. In Eefde halen wij geen spullen op. Wilt u de voor ons bestemde spullen in een doos of tas klaarzetten?

Zijn we je misgelopen, dan kun je de spullen op zaterdag 8 september (tot 12.30 uur) of maandagavond 10 september (vanaf 19.30 uur) zelf naar het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 in Gorssel brengen. Mailen kan ook naar algemeen@scoutingkompasnaald.nl deelt de club mede.

Tot ziens op de Rommelmarkt, mis het niet!

Scouting Kompasnaald - Hart Voor De Achterhoek

Geplaatst op 22-5-2018 om 12:53

Scouting 'Kompasnaald' naar Landelijke scouting wedstrijden.

Geplaatst op 1-5-2018 om 17:20

De scouts van de Gorsselse Scoutinggroep 'Kompasnaald' hebben in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden gewonnen van 'de Graafschap'. Maar liefst 8 groepen uit de regio deden hieraan mee. De winnaar mag de eer van 'de Graafschap' vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijd in Baarn met Pinksteren.

Het thema 'Planet Big Bang' kwam overal in terug. Bij de opening op vrijdagavond hoorden de scouts van nerds op planeet Zianië, dat er een botsing aan zat te komen tussen twee planeten. Dit uitgerekend met de planeet Rika, bewoont door hippies die het probleem niet zo somber inzagen. Het begin van een weekend waarin de scouts met elkaar de strijd aangingen om het felbegeerde wisselschild, maar ook ruimte was om gezellig met elkaar bij het kampvuur te zitten.

De zaterdag was een drukke dag, waarin begonnen werd met het bouwen van een keuken van palen aan elkaar gesjord met touw.
's Middags stond er een hike op het programma. Tijdens het lopen van deze tocht kwamen de scouts regelmatig bewoners van Zianië of Rika tegen waar dan in de verschillende spelgebieden van scouting een opdracht moest worden gedaan.
Al dat drukke bezig zijn de hele dag maakt hongerig en dus doken de scouts na afloop van de hike hun eigen gebouwde keukens in om te gaan koken.
Gelukkig had iedere groep al vooraf zelf mogen bedenken wat op hun menu stond en zo gingen al gauw de geuren van 8 verschillende heerlijke maaltijden door het bos. De maaltijd beoordeelaars hadden het maar druk met overal meekijken en natuurlijk het eindresultaat proeven op smaak. Nadat de scouts hun buiken vol hadden en de afwas gedaan was het tijd voor de themapresentatie.
Elke patrouille had een klein toneelstuk voorbereid, waarin door de bewoners van Rika en Zianië de hulp van de scouts werd gevraagd om de big bang te voorkomen. De oplossingen waren heel uiteenlopend van superscout, sumoworstelaar inzetten, liefde, pinguïnlied tot aan sterke magneten. Maar zou het de planeten redden?

De scouts werden het weekend door beoordeeld op kamp op- en afbouw, kamperen algemeen, samenwerking, de hygiëne bij het koken, de smaak en presentatie van hun warme eten en toetje, opdrachten op de posten zondag en het logboek om zo tot een winnaar te komen.

Zondagmiddag na het afbreken van de tenten en keukens was het tijd voor de einduitslag. Altijd weer een spannend moment.
Een voor een werden de groepen naar voren geroepen.
Na de derde plek, de D.G.A uit Vorden werd de spanning nog wat opgevoerd.
Elk jaar komt de winnaar op een wisselschild te staan en dit jaar zou deze vol komen. De groep die er dan het vaakst op staat mag dan uiteindelijk het wisselschild houden.
Er stonden nog twee groepen, de ZONA uit Warnsveld en de Kompasnaald uit Gorssel, beide groepen al drie maal eerder winnaar.
Wie zou het schild gaan volmaken en deze voorgoed mee mogen nemen naar hun clubhuis?
Heel spannend. Het waren de scouts van de Kompasnaald die een gat in de lucht sprongen toen de winnaar bekend werd gemaakt.
Niet alleen winnaar van de wedstrijden van dit jaar, maar ook mag het schild nu voorgoed in hun clubhuis blijven hangen.
De ander deelnemers waren de H.H.W. uit Voorst, De Witte Wieven uit Lochem, KDG uit Zutphen, J.v.Riebeeck uit Eefde en de IJsselgroep uit Gorssel.

Nikki, Silke, Iris, Bo, Qianne en Lisanne van harte gefeliciteerd!

Petra Scheele 40 jaar lid Scouting Kompasnaald Gorssel

Geplaatst op 18-12-2017 om 19:49

Scouting Kompasnaald heeft tijdens een kerstworkshop afgelopen weekend gevierd dat Petra Scheele al 40 jaar lid is.
Op 12 Maart 1977 werd ze lid bij kabouters en doorliep de padvindsters en sherpa's. Er werden cursussen gevolgd voor leidster en de bijbehorende kamptrainingen voor padvindsters en sherpa's. Vele jaren vrijwilligster bij Scouting Nederland, actief bij Wereld Jamboree in 1995 en bij de Nationale Jamboree en veel andere kampen. Tijd lang penningmeester geweest bij oude district de Graafschap en nu in het creatieve team van de Subregio. Deze bereiden de Scouting Wedstrijden voor, waar ook elk jaar de scouts van de Kompasnaald aan mee doen.
De organisatie om deel te nemen voor Interkamp neemt ze ook voor haar rekening. En de scouts leren allemaal met gereedschap om te gaan, van bijl tot decoupeerzaag, kaart en kompas, heerlijk kampvuur stoken en techniek achter sjorringen.
Petra is altijd aanwezig op de Roskamwei met Koningsdag voor broodjes bakken, waar ze snel ook een keuken maakt van palen en touw. Ook was het Petra die de actie bedacht voor de vogelvoeraktie, gemaakt van mokken van de Rommelmarkt die niet verkocht werden, met voer erin. Naast dit alles zorgt ze er altijd voor dat de scouts of explorders een leuke opkomst krijgen. Vrijdagsavonds, 1x per 2 weken bij de Explorers en elke zaterdagmiddag bij de scouts.
Petra is een trouw lid, die veel doet voor de groep. Met Jantje Beton heeft ze de langste route! De hulp bij Nederland Doet en de rommelmarkt kunnen we zeker niet missen bij de Kompasnaald. Petra ontving een mooi cadeau en werd na het toezingen door alle aanwezigen gefeliciteerd.

Met de Kerst Workshop zijn de welpen en de scouts druk geweest met maken van een bakje van ijslolly's en kerststuk, houten hangers voor in huis of kerstboom, plankje met spijkerfiguren in vorm van engel, rendier, hartje of kerstboom en een gekke foto opdracht rondom het kerstverhaal. De lunch bestond uit soep en broodjes. En natuurlijk tijd om uit te ravotten in het bos.

De tijd vloog die middag voorbij net als 40 jaar lidmaatschap van Scouting Kompasnaald Gorssel voor Petra.